flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд засудив двох молодиків, які обвинувачуються у вчиненні тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть особи

13 червня 2017, 16:42

Суд засудив двох молодиків, які обвинувачуються у вчиненні тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть особи

09 червня 2017 року Коломийський міськрайонний суд розглянув кримінальне провадження щодо умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого та засудив обвинувачених до позбавлення волі до семи та дев’яти років.

     До суду поступило кримінальне провадження про обвинувачення двох осіб за ч. 2 ст. 121 КК України, жителів міста Коломия, один з яких неодноразово судимий до позбавлення волі за скоєння тяжких злочинів.

     20 жовтня 2015 року обвинувачені знаходячись в приміщенні будинку в м. Коломия, який належить особі Н., будучи в стані алкогольного сп’яніння, в присутності двох осіб, маючи на меті спричинення тілесних ушкоджень особі О., співжителю особи Н. на грунті раптово виниклих неприязних відносин, стали наносити чисельні удари руками та ногами по різних ділянках тіла та голови особи О., у тому числі в область грудної клітки.

    В результаті застосування насильства потерпілому були заподіяні тілесні ушкодження, що спричинили його смерть.

    Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 2 ст. 121 КК України – умисне заподіяння групою осіб умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого.

   Суд визнав обвинувачених винуватими у вчиненні кримінального правопорушення та призначив покарання одному – сім років позбавлення волі, іншому – сім років та частково приєднав невідбуту частину покарання за попереднім вироком  і визначив остаточне покарання – дев’ять років позбавлення волі та стягнув з обвинувачених в користь держави 921,6 грн. витрат на залучення експерта по проведенню судової дактилоскопічної експертизи.

    Залишено обвинуваченим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до вступу вироку в законну силу. 

    На вирок суду може бути подана апеляція протягом тридцяти днів. 

 

Головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю                                       Ірина Гладуняк