flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Коломийського міськрайонного суду завітали учні 9 класу ліцею № 2

07 лютого 2024, 17:13

07 лютого 2024 року до Коломийського міськрайонного суду завітали учні 9 класу ліцею № 2.

 

Метою зустрічі було ознайомлення дітей з роботою місцевого суду загальної юрисдикції.

Ознайомчу екскурсію до світу судочинства учням проводила керівник апарату суду Оксана ВАТАШКО, яка розповіла про свої щоденні обов’язки та організаційне забезпечення роботи суду.

Під час екскурсії судом учні не тільки відвідали службові кабінети відділу прийому реєстрації та видачі судових документів, відділу документального забезпечення з розгляду справ та зал судових засідань, але й отримали наочний приклад роботи працівників апарату суду.

Керівник апарату суду Оксана ВАТАШКО зазначила, що двері Коломийського міськрайонного суду завжди відкриті для молодих та кваліфікованих кадрів та висловила надію, що після проведеної зустрічі, хтось із присутніх виявить бажання стати юристом та працювати в судовій системі України.

Керівник апарату суду продемонструвала дітям символи судової влади – мантію та нагрудний знак. Учні з великим захопленням та зацікавленістю слухали доповідача, навіть зробили собі фото на пам'ять з атрибутами судової влади.

Оксана ВАТАШКО наголосила на тому, що знання законодавства та порядку роботи судів необхідні не лише юристам-професіоналам, а й кожній людині для захисту своїх прав.

Спілкування було жвавим, побудованим у форматі «питання-відповідь».

Діти висловили свою вдячність за проведений захід та були запрошені до наступних зустрічей з метою обговорення правових питань, які цікавлять молодь.