flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області завітали школярі

13 лютого 2024, 16:07

До Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області завітали школярі

13 лютого 2024 року в Коломийському міськрайонному суді пройшов "День відкритих дверей". До суду завітали учні 7-9 класів Матеївецької гімназії.

Під час екскурсії судом учні ознайомилися зі службою судової охорони,  відділом прийому реєстрації та видачі судових документів, відділом документального забезпечення з розгляду справ, також відвідали зал судових засідань.

Керівник апарату суду Оксана ВАТАШКО та помічник судді Василь ТОМЕНЧУК розповіли про роботу судді, категорії справ, які розглядаються в місцевих судах, як розміщуються судді та сторони процесу в залі суду, про загородження, яке відокремлює обвинувачених (підсудних), засуджених від складу суду та присутніх, що відповідає європейським стандартам, про розгляд справ за участі присяжних тощо. Надали розгорнуті відповіді на запитання дітей та вчителів.

Разом з тим, учні дізналися про види відповідальності неповнолітніх, суть, причини й наслідки правопорушень та чим загрожує школяреві його вчинення.

Керівник апарату суду запропонувала учням спробувати себе в ролі суддів та вирішити спір, який був продемонстрований в мультфільмі «Кінь проти Хом’яка». Намагаючись прийняти справедливе рішення, діти жваво обговорювали конфліктні ситуації та наводили аргументи на підтримку обраного мультиплікаційного героя.

У межах уроку, школярі дізнались чим відрізняється знахідка від крадіжки.

Діти із задоволенням фотографувалися та задавали багато цікавих запитань, ділилися своїми враженнями від зустрічі.

Суд відкритий для відвідувачів, чекаємо з нетерпінням нових гостей!

Дякуємо колегам за участь у надзвичайно актуальному комунікативному заході для молоді.