flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хто такий суддя-спікер?

03 березня 2016, 15:29

Хто такий суддя-спікер?

 

     

     Комунікація з громадськістю – це важливе завдання, і не менше ніж здійснення правосуддя.  Суспільство прагне інформації про рішення,  які приймаються, закони якими керується суддя, і звичайно,  справедливий результат.

     На виконання Рішення Ради суддів України № 14 від 12 березня 2015 року «Щодо рекомендацій міжнародної конференції «Зміцнення довіри до судової влади через покращення взаємної комунікації»; збори суддів кожного конкретного суду обирають із свого складу суддю-спікера. 

      Нагадаємо,  23 грудня 2015 року в Коломийському міськрайонному суді суддею – спікером обрано Віктора Васильковського.

      Крім основної роботи, завдання судді-спікера  -  висвітлювати офіційну позицію суду стосовно  рішень суду. Судді-спікери мають скеровуватися на вирішення найголовнішого завдання, що стоїть перед судовою системою України – відновлення довіри до судової влади.

     Сприяти розвитку комунікаційних навичок суддів, знайомити суддів з досвідом інших країн по налагодженню зв'язків з громадськістю в судах, з позицією Європейського суду з прав людини про право суспільства отримувати інформацію із зали суду про розгляд гучних справ, аналізувати типові проблеми, які постають перед представниками ЗМІ в суді під час висвітлення ними резонансних справ та визначати шляхи їх вирішення, - перші кроки в обовязках судді-спікера.

     «Коломийський міськрайонний суд працює відкрито і роботу з налагодження ефективної комунікації з суспільством вважає однією з пріоритетних, адже чим більше відкритою стане судова влада, тим менше недовіри буде до неї у громадян», - говорить суддя-спікер Віктор Васильковський.

     Отже, шановні представники засобів масової інформації, а також небайдужі громадяни, при виникненні бажання щодо отримання інформації, яка стосується діяльності Коломийського міськрайонного суду, просимо звертататися до прес-секретаря Ірини Гладуняк чи судді-спікера Віктора Васильковського, які завжди будуть раді Вам допомогти.

 

 

 

 

 

 

    

  Контакти:

суддя-спікер: тел. (03433) 2-35-37,

прес-секретар: тел. (03433) 4-72-39,

e-mail: press@kmm.if.court.gov.ua