flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-секретар суду взяла участь у воркшоп-практикумі «Суди та медіа у пошуках прозорості та спільних засад»

04 жовтня 2016, 14:10

Прес-секретар суду взяла участь у воркшоп-практикумі

 «Суди та медіа у пошуках прозорості та спільних засад»

 

  29 вересня 2016 року Асоціація правників України спільно з Юридичною групою LCF провели перший в Україні воркшоп-практикум «Суди та медіа у пошуках та спільних засад». Захід відбувся в рамках V ювілейного Судового форуму у приміщенні Вищого господарського суду України.

 

 З вступним словом до учасників заходу звернувся заступник голови Вищого господарського суду України Сергій Могил, який підкреслив вагомість даного практикуму. Адже основною метою є формування довгострокового конструктивного діалогу між суддями та медіа.  

  «Взаємовідносини засобів масової інформації та судової влади, - це питання наразі має навіть більшу суспільну вагу, ніж судова реформа, адже суспільство черпає інформацію про події у судовій системі та формує свою думку саме з повідомлень у пресі, яким інколи бракує фаховості та спеціальних знань» , -  зазначила Анна Огренчук, член Ради з питань судової реформи при Президентові України, керуючий партнера LCF на відкритті заходу. 

Зі спеціальною доповіддю щодо взаємозалежних відносин між вільною пресою та незалежними судами на заході виступив Роберт Джей Корді, суддя Верховного суду штату Массачусетс.  Він говорив про чинники, які сприяють формуванню довіри громадськості до судової влади. Як виявилося, проблеми України знайомі й за океаном. «Десь двадцять років тому ми мали схожу ситуацію, тому цей процес є поступовим і приємно, що ви вже стали на цей шлях», - зазначив він.

Редактор The Boston Gerald Рейчел Коенн, яка відвідала Київ на запрошення організаторів заходу, розповіла, що у США судді частіше готові до відкритого спілкування. Окрім того, вони проактивні та самі йдуть на контакт з пресою. 

На сьогодні судді вже відкрили двері для медіа та очікують уваги з боку журналістів. Водночас, всі визнали, що обом сторонам потрібно вчитися співробітництву та рухатися на шляху до взаєморозуміння між судовою гілкою влади та засобами масової інформації.

Представила на заході Коломийський міськрайонний суд прес-секретар суду – Ірина Гладуняк.