flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Коломийського міськрайонного суду зустрілися з учнями гімназії

13 грудня 2017, 15:41

Судді Коломийського міськрайонного суду зустрілися з учнями гімназії

 

Вчора, 12 грудня 2017 року судді Коломийського міськрайонного суду Віктор Васильковський та Олександр Калинюк зустрілися з учнями Коломийської гімназії імені Михайла Грушевського. Зустрічі представників суду з учнівською молоддю є традиційними, адже одним із пріоритетних напрямків діяльності суду є інформаційно-просвітницька діяльність та належне виховання правосвідомості молодого покоління.

Варто відзначити, що учні проявили неабиякий інтерес до роботи суду, активно ставили запитання суддям стосовно їхньої діяльності, цікавились роботою суддів та працівників апарату суду.

У свою чергу судді поділились з молоддю спогадами про свої навчальні заклади і про те, як вони прийшли до переконання стати суддями. Віктор Васильковський та Олександр Калинюк не залишили поза увагою і особливості відправлення судочинства в сучасних умовах та розповіли про резонансні справи за участі неповнолітніх.

 Знайомство з Коломийським міськрайонним судом продовжили керівник апарату суду Оксана Ваташко та прес-секретар суду Ірина Гладуняк. Під час екскурсії будинком правосуддя особливо цікавим для учнівства було відвідування залів судових засідань та місця для тимчасового утримання обвинувачених.

Учні дізнались про тонкощі та специфіку суддівської роботи, обсяг посадових обов’язків та основні вимоги щодо їх виконання, права та відповідальність державних службовців та навіть змогли присісти на місця судової колегії, одягнути мантії і зробити знімки.

Такі заходи є дуже корисними для учнів, адже допомагають підвищити повагу до права і довіру до судової влади. На завершення найактивніші учні та їхні вчителі подякували за пізнавальну екскурсію та висловили свої безпосередні враження від зустрічі.

  

Прес-служба суду