flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За торгівлю алкогольними напоями без марок акцизного податку особу притягнуто до відповідальності

30 листопада 2021, 16:42

         24 листопада 2021 року постановою судді Коломийського міськрайонного суду жителя Коломийського району притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення вимог ч.1 ст.156 Кодексу України про адміністративні правопорушення (роздрібна торгівля алкогольними напоями без марок акцизного податку).                                     

          В судовому засіданні встановлено, що фізична особа підприємець здійснював торгівлю алкогольними напоями без марок акцизного податку в одному із магазинів міста Коломиї. Вину у вчиненому визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому.                                                                      

       Згідно постанови суду на особу накладено адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить три тисячі чотириста гривень з конфіскацією алкогольної продукції, грошових коштів отриманих від реалізації підакцизної групи товарів за продаж алкоголю без марки акцизного податку і пляшку віскі ємністю 700 мл., в дохід держави та стягнуто судовий збір у дохід держави в сумі чотириста п’ятдесят чотири гривні.                                   

         Постанова суду законної сили не набрала.           

        Звертаємо увагу, що протягом листопада на розгляд до Коломийського міськрайонного суду надійшло чотири справи про притягнення до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 156 КУпАП, із яких дві справи розглянуто та притягнуто осіб до адміністративної відповідальності, а дві знаходяться на розгляді.          

        Пресслужба суду