flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

05 травня 2023 року Коломийський міськрайонний суд відвідали учні Шепарівцівської, Раківчицької та Коломийської філії №7 Коломийського ліцею №5 ім.Т.Г.Шевченка

08 травня 2023, 14:25

Гостей зустріли керівник апарату суду Оксана Ваташко, заступник керівника апарату Любов Хриптун та головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю Ірина Копильців.

Керівник апарату суду Оксана Ваташко розповіла про структуру суду, про те як працює та які справи розглядає місцевий суд, хто працює в суді та які обов’язки виконує кожен працівник апарату, ознайомила з автоматизованою системою розподілу судових справ та з особливостями проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю розповіла про те, які місця в залі судового засідання займають учасники судового процесу, склад суду та де знаходиться обвинувачений чи підозрюваний, якому обрано чи обирається запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Також учнів ознайомлено у форматі «Презентації» Microsoft PowerPoint - з діяльністю суду, роботою суддів та працівників апарату, де в кінці школярі на відмінно пройшли тестування

На згадку про Коломийський міськрайонний суд учні отримали плакат про права та обов’язки дітей в суді, у якому в  доступній формі роз’яснено про порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам’ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.

За підсумками проведеного заходу учні та вчителі висловили подяку організаторам за цікаву і корисну зустріч, та теплу атмосферу.