flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь керівника апарату Коломийського міськрайонного суду у координаційній зустрічі з судами-учасниками Ініціативи "Модельні суди"

09 травня 2023, 16:47

09 травня 2023 року керівник апарату Коломийського міськрайонного суду у режимі відеоконференції взяла участь у координаційній зустрічі з судами-учасниками Ініціативи "Модельні суди", яка реалізовується спільно з Проектом ЄС "Право – Justice".

"Гаслом Ініціативи "Модельні суди" є "Майданчик добрих практик". Її запуск та реалізація допоможуть поширити кращі європейські та національні практики та поліпшити роботу судів у напрямах безпеки, клієнтоорієнтованості та комунікації. Адже наші експерти побачили, що в українських судах уже запроваджено дуже багато модельних рішень, тому суди повинні ділись своїм досвідом", - промовила експертка з Проекту ЄС "Право-Justice" Світлана Майструк.

Також з вітальним словом до учасників заходу звернулась головна міжнародна експертка з питань судової реформи Проекту ЄС "Право-Justice" Анна Адамська-Галлант.

Під час онлайн-зустрічі представники модельних судів розповіли присутнім про власний досвід реалізації ініціатив, а представники судів-учасників мали змогу представити суд та поділитись своїми планами, перспективами та очікуваннями.

При цьому в обговоренні запуску Ініціативи "Модельні суди" взяли участь голови модельних судів та керівники апаратів, представники територіальних управлінь ДСА України, представники ДСА України, міжнародні та національні експерти Проекту ЄС "Право – Justice".