flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судова реформа знаходить своє продовження

28 грудня 2017, 15:32

Судова реформа знаходить своє продовження

 

    У рамках судової реформи в Україні планують ліквідувати 142 місцевих загальних суди і утворити 74 окружні суди. Зокрема, у Івано-Франківській області – ліквідувати  1 міський і 2 міськрайонних суди  і утворити 3 окружних суди.

     Відповідний проект Указу Президента України щодо реорганізації судів надійшов до Вищої ради правосуддя  18 грудня 2017 року, яка 21 грудня 2017 року розглянула його на своєму засіданні.  

  "Вища рада правосуддя вирішила: вважати за можливе ліквідацію місцевих загальних судів та утворення окружних судів, запропонованих проектом указу президента", - йдеться у рішенні ВРП.

   Зазначеним проектом Указу Президента України передбачено ліквідувати, зокрема, у Івано-Франківській області 3 суди: Коломийський, Калуський та Івано-Франківський.

Замість них пропонується утворити 3 окружних суди. Зокрема, Коломийський окружний суд Івано-Франківської області в Коломийському районі, місті Коломиї Івано-Франківської області, Калуський окружний суд Івано-Франківської області в Калуському районі, місті Калуші Івано-Франківської області та Івано-Франківський окружний суд міста Івано-Франківська Івано-Франківської області в місті Івано-Франківську Івано-Франківської області.

    Аналогічні зміни торкнуться низки судів по всій території України.

 

 

Прес-служба суду