flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Двоє представників суду розпочали спеціальну підготовку у Національній школі суддів України на посади суддів

26 березня 2018, 15:18

 

 

   Сьогодні, Національна школа суддів України розпочинає спеціальну підготовку кандидатів на посаду судді. На кандидатів чекає насичена комплексна програма підготовки, що включає десятки курсів і тренінгів, новітні методи підготовки та сотні кращих суддів-тренерів. Кожен кандидат буде забезпечений необхідними інструментами для навчання – персональним комп’ютером та навчальними матеріалами, стипендією. Кандидатів супроводжуватимуть куратори та судді-наставники, які адмініструватимуть процес спеціальної підготовки. 
        Першими спеціальну підготовку проходитимуть 285 кандидатів, що мають щонайменше трирічний досвід роботи на посаді помічника судді. Її загальна тривалість – 70 днів. Такі стислі строки реалізації програми зумовлені її насиченістю. Цей механізм допоможе скоротити шлях до посади судді тим, хто має досвід роботи в суді у якості помічника та у найкоротші строки заповнити вакансії у місцевих судах. 
Головне завдання спеціальної підготовки - допомогти кандидатам розвинути відповідні якості та набути професійних знань, умінь і навичок, необхідних для належного виконання суддівських повноважень.
      Спецпідготовка буде організована за єдиною уніфікованою програмою, а її проведення планується одночасно в чотирьох локаціях: 
- Київ ( вулиця Васильківська, 36 – Інститут післядипломної освіти університету імені Тараса Шевченка);
- Харків (майдан Героїв Небесної Сотні, 36 – Харківське регіональне відділення НШСУ); 
- Львів (вул. Чоловського 2 – Львівське регіональне відділення НШСУ);
- Одеса (проспект Шевченка 29 – Одеське регіональне відділення НШСУ).

     Відрадно є те, що двоє помічників суддів Коломийського міськрайонного суду Вікторія Дорошенко та Марія Яремин пройшли всі етапи конкурсного відбору і три місяці навчатимуться в Національній школі суддів України.

    Колектив суду бажає своїм колегам плідного навчання, вірить у їх можливості та з нетерпінням чекає на втілення отриманих знань на практиці у штаті суддів Коломийського міськрайонного суду.

 

 

Прес-служба суду