flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер у комунікаційній діяльності суду

03 жовтня 2018, 15:22

 

1–2 жовтня 2018 року в місті Львові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України провело семінар для суддів місцевих судів на тему: “Суддя-спікер у комунікаційній діяльності суду”. У заході взяв участь суддя-спікер Коломийського міськрайонного суду Віктор Васильковський.

 

    Захід відкрила директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна, наголосивши на актуальності обраної теми, в силу необхідності зміцнення авторитету кожного суду, зокрема. Суддя Львівського окружного адміністративного суду Олександр Сасевич у вступному слові коротко ознайомив зі статистикою зросту комунікаційної активності судів регіонів України та закликав до активної роботи під час семінару. Практичний психолог, волонтер Кризової психологічної служби м. Львова, голова Наглядової ради благодійного фонду “Психологічний реабілітаційний центр “Цвіт нації”,  магістр філософії Ольга Уралова з метою заохочення співучасників до активної взаємодії розпочала семінар із практичної вправи-знайомства.

    Для проведення заходу запрошено суддю Олександра Сасевича, практичного психолога Ольгу Уралову, фахівця-експерта з комунікацій у системі правосуддя, члена Національної спілки журналістів, сертифікованого викладача Національної школи суддів України Ольгу Давид головного редактора інтернет-видання “Zaxid.net” Олега Ониська, керівника прес-служби ПАТ “Кредобанк”, експерта з комунікацій Віктора Гальчинського.

    Судді пройшли модулі з психологічного конструкту, комунікації суду виявлення професійного потенціалу комунікатора.

    Наприкінці першого дня семінару учасники отримали домашнє завдання, з презентації якого розпочали другий день роботи. Також судді взяли участь у модерованій дискусії, яка має на меті розкрити запити суспільства до суддівської спільноти, навчились будувати стратегію роботи судді-спікера і формулювати моделі поведінки під час кризових ситуацій.

    На завершення заходу слухачі поділились враженнями і висловили своє бачення майбутнього розвитку інституту комунікації в судовій владі.

 

Прес-служба суду