flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Толерантність в колективі підвищує якість надання судових послуг

16 листопада 2018, 14:56

      Усі люди різняться між собою. Одні мають білий колір шкіри, інші – чорний
або жовтий. Одні люди високі, інші –невисокі. Одні стрункі, інші – повні. Люди звертають увагу на відмінності, але це не означає, що хтось є кращим за інших. Хоча в історії були випадки, коли лише через колір шкіри чи соціальне походження принижували інших людей, вважали їх гіршими за себе.

 

  

Сьогодні, 16 листопада на занятті з прес-секретарем суду Іриною Гладуняк працівники апарату Коломийського міськрайонного суду розглянули важливість толерантності в середині колективу та її вплив на якість надання послуг відповідачам суду.

       Французький філософ – просвітитель XVIII ст. Вольтер казав: « Ваші ідеї мені глибоко огидні, але я віддам життя за право їх виголошувати!».
Погодьтеся, що досить важливо терпимо, з розумінням, толерантно ставитися до поглядів, переконань, думок, традицій інших людей.

Останнім часом стало модним говорити про толерантність. Для нашої свідомості поняття «толерантність» незвичне. Нам ближче наше слово «терпимість».
Толерантність ( від лат. tolerance) – терпіння, прийняття іншої людини такою, якою  вона є, зі всіма її достоїнствами і недоліками. Толерантність – це поступливість, це активна позиція, викликана визнанням прав і свобод людства.
Толерантність людей є найважливішою умовою миру і злагоди в сім’ї, колективі та суспільстві.

        Попри все людські стосунки нерідко спричиняють проблеми: непорозуміння, суперечки, конфлікти. Щоб запобігти цьому, треба навчитися ладнати з різними людьми.  Толерантність – це мистецтво жити в світі несхожих людей та ідей. Толерантність – це терпимість до думок, поведінки та поглядів інших.

    Але здатність вести себе толерантно може стати особистісною рисою і зможе забезпечити успіх у спілкуванні.
Толерантні люди більше знають про свої недоліки та переваги. Вони критичні відносно до себе і не прагнуть у всіх бідах звинувачувати інших.
Толерантна людина не ділить світ на дві частини – чорне та біле; не робить акцент на розбіжностях між «своїм» та « чужим», тому готова вислухати та зрозуміти інші точки зору.

    Толерантність кожного працівника суду змістовно збагачує роботу, а також сприяє командній діяльності, поліпшує спілкування, моральний стан у колективі та підвищує якість надання послуг.  Це дозволяє зосередитись на проблемах громадян, підвищує здатність піклуватись про своє середовище, а також зберегти довіру та повагу громадськості до судової влади у нашому суспільстві. Адже для обслуговування нашої громади ми й виконуємо свої посадові обов’язки.  

Відеоролик про толерантність за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Lq-sfcFC6k4