flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Роглянуто справу за ч. 1 ст. 299 КК України (Жорстоке поводження з тваринами)

02 вересня 2022, 15:51

18 серпня 2022 року Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області  розглянув кримінальне провадження стосовно жителя Коломийського району, який з мотивів жорстокості та неповаги до норм моралі, бажаючи вбити кота сірої масті, вчинив дії, що призвели до смерті  тварини ( ч. 1 ст. 299 КК України (Жорстоке поводження з тваринами).

            Під час судового розгляду встановлено,  що у липні 2022 року в с. Іванівці, Коломийського району  обвинувачений знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, з мотивів жорстокості та зневаги до загальноприйнятих в суспільстві норм моралі щодо поводження з тваринами, бажаючи вбити кота сірої масті, що віднесений до хребетних тварин, з хуліганських мотивів, схопивши кота рукою за шию, підняв та кинув тварину головою до бетонного покриття. В результаті таких дій від отриманих травм у виді перелому кісток черепа смерть кота наступила на місці.

Обвинувачений свою вину у вчиненні правопорушення визнав повністю та  розкаявся.

            При призначенні покарання,  суд врахував характер та ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винного, який на обліках у лікаря-нарколога та психіатра не перебував, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався.

       Вироком суду обвинуваченого визнано винуватим та призначено покарання у виді 2 (двох) років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України обвинуваченого звільнено від відбуття покарання, встановивши іспитовий строк 1 (один) рік.

       Вирок законної сили не набрав.                                           

       Пресслужба суду