flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту чоловіка, який підозрюється в торгівлі наркотичними засобами

12 травня 2023, 17:13

Слідчим суддею Коломийського міськрайонного суду 12 травня 2023 року було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою чоловіку, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ст.307 ч.2 КК України - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Санкція ч.2 ст.307 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Так, чоловік підозрюється в тому, що неодноразово продавав наркотичні засоби – канабіс, який віднесено до особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено.

При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що особа може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до останнього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів та визначив заставу у розмірі 161 040 грн.