flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок обвинуваченому в незаконному переправленні осіб через державний кордон України

29 січня 2024, 16:52

ПРЕССЛУЖБА

КОЛОМИЙСЬКОГО МІСЬКРАЙОННОГО СУДУ

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

78200, м. Івано-Франківська обл., м. Коломия, п-кт Грушевського, 29, e-mail: press@kmm.if.court.gov.ua, тел. (03433) 4-71-79

 

Контакт:

Олена Бузаджи                                                                                              29 січня 2024 року

 

 

Коломийський міськрайонний суд ухвалив вирок обвинуваченому в незаконному переправленні осіб через державний кордон України

 

У провадженні Коломийського міськрайонного суду перебуває кримінальна справа за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України.

Обвинувачений, діючи умисно, в складі організованої злочинної групи, з відома її організатора та інших учасників організованої групи, відносно яких здійснюється окреме кримінальне провадження, двічі у квітні та червні 2023 року, сприяв незаконному переправленню осіб  через державний кордон України з Румунією, з метою отримання грошових коштів.

Прокурор звернувся до суду з обвинувальним актом та угодою, укладеною між ним та обвинуваченим про визнання винуватості на підставі ст.ст. 468, 469, 472 КПК України.

У зазначеній угоді, обвинувачений визнав свою вину в повному обсязі, зобов’язався співпрацювати у викритті кримінальних правопорушень, вчинених організатором та іншими учасниками організованої злочинної групи, також, надати викривальні покази в судовому засіданні, під час розгляду кримінального провадження відносно вказаних осіб та перерахувати внесену за нього заставу в розмірі 214720,00 гривень на користь Збройних сил України.

У судовому засіданні суд переконався, що угода про визнання винуватості сторонами укладена добровільно, не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших осіб, ніж ті, що передбачені в угоді та відповідає вимогам КПК та КК України.

24 січня 2024 року Коломийський міськрайонний суд враховуючи, вид та міру покарання, узгоджені при укладенні угоди про визнання винуватості, беручи до уваги особу обвинуваченого, а також обставини, що пом’якшують покарання (щире каяття, активне сприяння у розкритті злочину) ухвалив вирок, яким затвердив угоду про визнання винуватості особи обвинуваченого, визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України та призначив покарання із застосуванням ч.1 ст. 69 КК України у вигляді позбавлення волі на строк 5 (п’ять) років без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та без конфіскації майна.

На підставі ст. 75 КК України звільнив від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком 3 (три) роки. Поклав обов’язки на підставі п.п. 1, 2 ч. 1, п. 2 ч. 3 ст. 76 КК України. 

Після набрання вироком законної сили, заставу в розмірі 214720,00 гривень, внесену по даному кримінальному провадженню – звернути на користь ЗСУ.

Пошук в ЄДРСР по вказаному провадженню можна здійснити за номером 346/231/24.