flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжується розгляд резонансної справи

12 квітня 2024, 11:56

 

Колегією суддів Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області продовжується розгляд резонансного кримінального провадження стосовно журналіста, який обвинувачується в державній зраді та перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 114-1 КК України.

Від захисника обвинуваченого надійшло клопотання щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції з Львівської установи виконання покарань (№ 19).

Відповідно до ч.1 ст. 336 КПК України судове провадження може здійснюватись у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, в тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження) у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин, а також необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження та за наявності інших підстав, визначених судом достатніми.

Згідно з ч.2 ст.336 КПК України суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

З метою забезпечення права учасників судового провадження на розгляд справи в розумний строк, ухвалою суду від 11.04.2024 року було задоволено клопотання захисника.

Отже, ст. 336 КПК України визначає право учасників справи взяти участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, однак відсутність організаційно-технічної можливості, а саме відсутність вільного приміщення на заброньований час проведення судового засідання, може унеможливити здійснити дистанційне судове провадження.

Саме через відсутність у Львівській установі виконання покарань (№ 19) вільного приміщення, захисник не змогла взяти участь у судовому засіданні 11.04.2024 року.

У відповідності до ч. 1 ст. 52 КПК України участь захисника в даному кримінальному провадженні є обов’язковою, у зв’язку з чим, судове засідання відкладено на 16.00 год 20 травня 2024 року.

Головуючий суддя – Олександр КАЛИНЮК

Судді– Богдана БЕРКЕЩУК, Марія ЯРЕМИН.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 344/15880/18.