flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Oглядова екскурсія для студентів Економіко-правовового коледжу.

10 вересня 2015, 13:01
09 вересня 2015 року в приміщенні Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області відбулась оглядова екскурсія для студентів Економіко-правовового коледжу.
 Метою заходу було покращення  довіри підростаючого покоління майбутніх юристів  до судової системи, підвищення рівня освіти та ознайомлення з принципами судочинства.
Традиційно програма заходу передбачала знайомство відвідувачів з роботою суду. Екскурсанти ознайомилися з інформаційними стендами, отримали чимало змістовної інформації, спілкуючись  з працівниками суду та мали можливість задавати питання і отримувати кваліфіковані відповіді.
Гості почули про історію, повноваження і діяльність  Коломийського міськрайонного суду, про що розповіла їм керівник апарату суду Ваташко О.Я. Під час екскурсії студенти були ознайомленні із сучасними технологіями дистанційних судових засідань в режимі відеоконференцій. В канцелярії суду присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду та порядку роботи з ними в програмі Д-3.
Також у доступній формі роз’яснено порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам’ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.
Найбільше враження справило на студентів відвідання зали судових засідань, де ухвалюються його доленосні рішення.