flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НАСЛІДКИ ПОБУТОВОГО ПИЯЦТВА

07 жовтня 2015, 07:56

                                               НАСЛІДКИ ПОБУТОВОГО ПИЯЦТВА
Як правило, побутове п’янство, як і хронічний алкоголізм і алкогольна деградація особи, часто обумовлюють вчинення злочинів, в тому числі й умисних вбивств.
Так,  в провадження Коломийського міськрайонного суду поступило  кримінальне провадження про обвинувачення громадянки І. 1990 року народження  за ст. 115 ч.1 КК України, умисне вбивство.
Як,  вбачається з обвинувального акту,  після розпивання алкогольних напоїв, на ґрунті раптово викинкнувших неприязних стосунків,  між громадянкою  І .  та   її мамою виник конфлікт,  в ході якого вона нанесла останній численні удари кухонним ножем в життєво важливі ділянки тіла, що спричинили  смерть.
На утриманні громадянки І. перебуває малолітня дочка,  яка і була свідком даної трагедії. Враховуючи, що санкція статті за якою  обвинувачується особа І.  передбачено позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років, і у разі винесення  обвинувального вироку по справі,  дитина  залишиться без піклування матері.
Слід зауважити, що вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння, відповідно до ст. 67 КПК України, є обставиною, що обтяжує покарання.