flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Двері Коломийського міськрайонного суду відкрилися для учнів.

16 грудня 2015, 14:35

                   Двері Коломийського міськрайонного суду відкрилися для учнів.
16 грудня 2015 року до Коломийського міськрайонного суду завітали учні 9 класу Корницької  ЗОШ І - ІІІ ступенів.
Захід розпочала керівник апарату Коломийського суду Оксана Ваташко, яка розповіла про судову систему в цілому, роботу апарату суду, а також провела короткий інструктаж з правил поведінки у суді і під час судового засідання.
Наводячи приклади найпоширеніших злочинів, які були скоєні у місті Коломия та Коломийському районі, помічник судді Костромін Наталія, звернула увагу на кримінальну та адміністративну відповідальність неповнолітніх, а також покарання, які призначаються за скоєння таких злочинів як крадіжка, грабіж, розбій та шахрайство.
Під час зустрічі з учнями ,консультант суду – Нисімук Наталія розповіла про запровадження в суді проекту «Електронний суд». Основний принцип проекту «Електронний суд» полягає в налагодженні процесу оперативного обміну інформацією в електронному вигляді між судовими установами, учасниками судового процесу, а також іншими державними структурами з метою забезпечення справедливого та неупередженого правосуддя в Україні. Також учні відвідали зали судових засідань, які оснащені засобами відеоконференцзв’язку для проведення відеоконференцій між судами України та проведення дистанційного допиту в режимі відеоконференції під час судового засідання.
Під час зустрічі, студенти відвідали канцелярію прийому і реєстрації, матеріалів, та загальну кримінальну, адміністративну і цивільну канцелярії, де їх було ознайомлено з особливостями роботи.