flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо розгляду кримінального провадження за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень

10 лютого 2016, 15:35

Щодо розгляду кримінального провадження за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень

    09 лютого 2016 року Коломийський міськрайонний суд засудив жителя Городенки, який заподіяв тяжке тілесне ушкодження своїй сусідці, що призвело до смерті останньої

 

   03 березня 2014 року обвинувачений прийшов до своєї знайомої, мешканки сусіднього підїзду. Коли він вийшов з її квартири, потерпіла розбудила двох свідків, які спали на дивані у квартирі жінки. Вона була заплакана і скаржилась, що обвинувачений її образив. Потерпіла та вказані свідки попрямували до підїзду, де проживав обвинувачений. В квартирі останнього виник конфлікт, в результаті якого обвинувачений наніс потерпілій кухонним ножем удар у грудну клітку. Жінка від отриманих тілесних ушкоджень померла у Городенківській центральній районній лікарні.
     На підставі досліджених доказів суд перекваліфікував діяння обвинуваченого з ч. 1 ст. 115 КК України – умисне вбивство на ч. 2 ст. 121 КК України, як умисне заподіяння тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілої.

     Колегія суддів визнала чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України та призначила покарання у вигляді позбавлення волі строком на вісім років. На вирок суду може бути подана апеляція протягом тридцяти днів.