flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд розглянув справу про вчинення адміністративного правопорушення відносно посадовця міської ради

16 лютого 2017, 14:08

     

 Суд розглянув справу про вчинення адміністративного правопорушення відносно посадовця міської ради

 

  Коломийський міськрайонний суд розглянув справу про адміністративне правопорушення відносно Жупанського Л. С.  про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 188-39 КУпАП.

     У протоколі складеним Уповноваженою Верховної Ради України з прав людини Івано-Франківської області від 10 січня 2017 року зазначено, що Олександрою Базюк (член правління ГО «Прозора Україна», голова Коломийської міської організації РПЛ) виявлено у мережі інтернет на сайті www.facebook.com в групі «Типова Коломия» опубліковану користувачем фейсбук Жупанським Л. С. фотографію звернення Базюк на урядову гарячу лінію, яка містить її персональні дані.

    Під час розгляду справи  судом Жупанський Л. С. свою  вину у вчиненні зазначеного  адміністративного  правопорушення  не визнав та вказав, що немає жодного відношення до публікації. Допускає, що його сторінку могли зламати і надрукувати дану інформацію та не заперечив, що має доступ до усіх урядових документів.

        Суд оцінивши подані матеріали визнав винуватим його у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 188-39 КУпАП, в тому що він, секретар Коломийської міської ради Жупанський Л. С., як посадова особа володільця персональних даних (Коломийської міської ради) 03 листопада 2016 року в соцмережі фейсбук на сторінці «Типова Коломия» розмістив звернення Базюк О. М. з її персональними даними, а саме: ПІБ, адреса та номер телефону. Таким чином посадовець не забезпечив належний рівень захисту персональних даних Базюк О. М., що призвело до незаконного доступу до них та порушення її прав, та призначив адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 5100 гривень, та стягнув в дохід держави судовий збір в розмірі 320 гривень.

      Постанова суду не набрала законної сили та може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, протягом десяти днів з дня її винесення до Апеляційного суду Івано-Франківської області, у випадку неподання апеляційної скарги чи залишення апеляційної скарги без задоволення постанова набирає законної сили – 25 лютого 2017 року.

 

Прес-служба суду