flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відібрання дитини у батьків

18 вересня 2013, 14:53
ВІДІБРАННЯ ДИТИНИ У БАТЬКІВ
        13 вересня 2013 року Коломийським міськрайонним судом розглянуто цивільну справу за позовом Коломийської районної державної адміністрації в інтересах неповнолітньої дитини про відібрання дитини від батьків без позбавлення їх батьківських прав та стягнення аліментів.
Судом встановлено, що відповідачі дійсно не виховують та не утримують свою неповнолітню дочку належним чином, проживають в незадовільних матеріально-побутових та санітарно-гігієнічних умовах, що батьком неодноразово застосовувалось фізичне насильство стосовно дитини.
Відповідно до висновку органу опіки та піклування Коломийської РДА, встановлено, що відповідач нехтував зауваженнями з боку сусідів, працівників сільської ради та представників Служби у справах дітей Коломийської РДА про вчинення фізичного та морального насильства щодо неповнолітньої дочки 1998 року народження. Батько та мати не заперечили щодо відібрання дитини без позбавлення їх батьківських прав.
Судом вирішено відібрати неповнолітню дитину у батьків без позбавлення їх батьківських прав та передати неповнолітню Службі у справах дітей Коломийської районної державної адміністрації для вирішення питання про її подальше влаштування. Крім того, рішенням суду вирішено стягувати з батька дитини аліменти на користь неповнолітньої дочки у твердій грошовій сумі 400 грн. щомісячно до набуття дитиною повноліття.