flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розглянуто цивільну справу за позовом Органу опіки та піклування

14 листопада 2013, 17:35

 

14 листопада 2013 року суддею Обідняком В.Д. розглянуто цивільну справу за позовом Органу опіки та піклування (виконавчий комітет Коломийської міської ради) служби у справах дітей про відібрання дітей від матері без позбавлення батьківських прав.
Судом встановлено, що відповідачка не має постійного місця проживання, веде мігруючий спосіб життя, проживала за різними адресами, не має постійного місця роботи та будь-яких засобів для існування, що не дає їй можливості забезпечити дітей всім необхідним для їх нормального росту та розвитку. Діти не мають одягу, предметів гігієни, належного харчування, що створює загрозу для їх життя, здоров’я та морального виховання, що послужило підставою для задоволення позову.
Крім того, в судовому засіданні матір (відповідачка) не заперечувала проти того, щоб трьох її малолітніх дітей помістили в дитячий будинок, оскільки у зв’язку із скрутним матеріальним становищем вона, не має змоги забезпечити їх належне утримання та виховання. А також зобов’язалась протягом двох років зробити все можливе для повернення дітей в сім’ю.
За результатами розгляду справи в уродженки Закарпатської області, 1985 року народження, відібрано без позбавлення батьківських прав та поміщено в інтернат на повне державне утримання троє її малолітніх дітей.