flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Культура мовлення у професійній діяльності

22 березня 2019, 14:08

    Вчора, 21 березня 2019 року в місті Львові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України провело семінар для працівників апарату місцевих судів на тему: «Культура мовлення у професійній діяльності», в якому взяла участь заступник керівника апарату Коломийського міськрайонного суду Любов Хриптун.

     Вітальними словами семінар відкрила директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна, яка наголосила на важливості грамотного спілкування не лише під час виконання посадових обов”язків, але й у повсякденному житті кожного. Очільниця закликала бути активними під час семінару, а також представила викладачів – кандидатів філологічних наук Надію Дзендзюру та Марію Білоус.

     Під час семінару учасники розглянули типові порушення лексичних та синтаксичних норм у текстах судових рішень, вивчили техніки покращення своєї комунікації з іншими та проаналізували типові порушення орфографічних і пунктуаційних норм у текстах судових рішень.

    Вивчення кожного питання програми семінару закріплено роботою в малих групах дискусіями та аналізом результатів такої роботи. Учасники отримали відповіді на найцікавіші запитання щодо правил вживання певних слів та змінності мови.

 

Прес-служба суду