flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Реалізація проекту "Електронний суд" - алгоритм дій

04 грудня 2013, 10:12
Можливість обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу
       03 грудня 2013 року консультантом суду Прислупським М. М. проведено нараду на тему: «Реалізація проекту «Електронний суд» - алгоритм дій», в якому взяли участь представники місцевих банків, зокрема, Данилець Роман Миколайович – АТ «Брокбізнес банк», Аронець Василь Іванович – ПАТКБ «Правекс банк», Приймук Ростислав Михайлович – ПАТ «УкрСибБанк» та Гунда Назар Іванович – АТ «Ощадний банк».  
   Спеціаліст з комп’ютерних технологій Луцик Михайло, зазначив, що для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua, і за допомогою технічних засобів показав, як правильно зареєструватись. Крім того, консультант суду Прислупський Михайло доповів, що після реєстрації необхідно подати заяву про отримання процесуальних документів в електронному вигляді по конкретній справі, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи в електронному вигляді по відповідній справі будуть надходити на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.            
Зокрема, доповідач, присутнім вручив зразки заяв про отримання процесуальних документів. Після чого відбулась цікава дискусія по вищезазначеній темі.