flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порядок направлення та переваги електронної повістки у вигляді SMS-повідомлень

23 липня 2019, 15:37

       

       З метою забезпечення своєчасного інформування учасників судового процесу про час і місце розгляду судових справ у Коломийському міськрайонному суді вже близько семи як запроваджено надсилання судом учасникам судового процесу текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень. 

      Для отримання тексту судової повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлень учаснику судового процесу слід подати до суду відповідну заявку. Її можна оформити безпосередньо в суді або шляхом роздрукування та заповнення учасником форми, яка розміщена на офіційному веб-порталі Судової влади України. В цій заявці потрібно вказати номер мобільного телефону, на який і буде надсилатися SMS-повістка. 

Формування тексту судової повістки, облік та її відправка у вигляді SМS - повідомлення здійснюється в автоматизованій системі документообігу суду. Інформація, що міститься в цій системі, є захищеною.

         Переваги SМS – повідомлення – це  зручність та оперативність в отриманні інформації про час і місце проведення судового засідання для учасника судового процесу, зменшення ризику втрати інформації чи взагалі не доставки її до адресата. Подання учасниками судового розгляду заяви про намір отримувати судовий виклик у вигляді SМS - повідомлення заощадить час, який затрачається для направлення судових викликів поштою, та забезпечить своєчасне інформування щодо часу та місця розгляду справи незалежно від тимчасової відсутності за місцем проживання (відпустка, відрядження тощо). 

    Отже, дорогі громадяни, з метою підвищення оперативності і якості здійснення правосуддя, економії державних коштів та вашого часу, використання впроваджених інноваційних технічних можливостей для своєчасного інформування учасників судового розгляду Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області звертається до Вас з проханням активно подавати до суду заявки про отримання судових повісток в електронній формі за допомогою SMS-повідомлень.

 

 

 

 

Прес- служба