flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сила кохання

06 березня 2014, 11:17

                                                                                                           Сила кохання

               Коломийським міськрайонним судом Івано-Франківської області під головуванням судді П»ятковського В.І. було закрито кримінальне провадження відносно громадянина О. за ст. 125 ч.1 КК України, у зв’язку з примиренням винного з потерпілим.
Так громадянин О. на ґрунті особистих неприязних відносин заподіяв своїй дружині легкі тілесні ушкодження. При цьому потерпіла перебувала на пізніх етапах вагітності у момент побиття чоловіком.
                На стадії підготовчого судового засідання суд звільнив громадянина О. від кримінальної відповідальності, а кримінальне провадження відносно нього закрив, так як подружжя примирилося між собою.
Так, ст. 46 КК України передбачено, що особа, яка вперше вчинила злочин невеликої тяжкості або необережний злочин середньої тяжкості, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона примирилася з потерпілим та відшкодувала завдані нею збитки або усунула заподіяну шкоду.
             У судовому засіданні потерпіла вказала, що помирилася із чоловіком, в даний час спільно виховують новонароджену дитину, а громадянин О. запевнив суд, що кається, не вчинятиме такого по відношенню до дружини у майбутньому та бажає зберегти сім»ю.