flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зареєструйтесь і відчуйте переваги "Електронного суду"

17 квітня 2019, 10:37

 

   Про те що, Позови до Коломийського міськрайонного суду можна подавати онлайн ми писали в попередній новині, яку можете переглянути на офіційному сайті суду ( https://kmm.if.court.gov.ua/sud0909/pres-centr/news/687324/ ).

   Основна мета проекту «Електронний суд» полягає в налагодженні процесу оперативного обміну інформацією в електронному вигляді між судовими установами, учасниками судового процесу, а також іншими державними структурами з метою забезпечення справедливого та неупередженого правосуддя в Україні.

Ця система покликана спростити спілкування між громадянами та судовими інстанціями. Поки що проект пілотний, запроваджується поетапно, але впевнено, і поступово набирає популярності серед учасників процесу, які швидко відчули переваги такого обміну інформацією.

Зареєструйтесь і відчуйте переваги «Електронного суду»

 Процедура реєстрації або авторизації в «Електронному кабінеті».
 Для реєстрації користувача в «Електронному кабінеті» необхідно перейти за посиланням https://id.court.gov.ua/ . У вікні форми обрати тип ключа під яким виконуватиметься реєстрація «Файловий ключ» чи «Апаратний ключ». Заповнити поле «Сервер АЦСК», обрати ключ в полі «Ключ» та ввести пароль у полі «Пароль». Якщо все виконано коректно, система перейде до сторінки підтвердження реєстраційних даних, де поля «Прізвище», «Ім’я», «По-батькові» та «Реєстраційний номер облікової картки платника податків (раніше ІПН)» будуть заповнені автоматично (зчитуються з Вашого ЕЦП/КЕП). Поля «Дата народження», чек-бокс «Фізична особа-підприємець», «Телефон» та «Електронна адреса» заповнюються користувачем.
Заповнивши поля «Телефон» та «Електронна адреса», користувачеві надійдуть коди авторизації, які необхідно ввести у відповідні поля. Проставивши відмітку в полі «Я погоджуюсь…» та натиснувши «Підтвердити», користувач перейде до «Електронного кабінету».

 Підсумовуючи викладене, підкреслимо – система «Електронний суд» є зручно, зрозумілою і доступною. І скористатися нею зможе кожен, хто має доступ до мережі Інтернет і мобільний телефон. 

 

 Надіємось, інформація була корисною та допоможе легко зареєструватись в підсистемі «Електронний суд».

Якщо виникатимуть питанні щодо підсистеми «Електронний суд» прохання звертатись до прес-служби суду за номером телефону: (03433) 4-72-39 або пишіть на електронну адресу: press@kmm.if.court.gov.ua

 

 

Прес-служба суду